Monday, April 30, 2007

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΩΝ

Μου την εστειλαν και την προωθω μια και συνεβαλα σε αυτο το ανοιγμα της ανθρωπολογιας στο πιο ευρυ κοινο....για να δουμε!

Mε χαρά η εταιρεία μας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της ανθρωπολόγου Sarah Green 'Notes from the Balkans'. Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 2/5/2007 στις 18.30 στον 6ο όροφο του βιβλιοπωλείου Ελευθερουδάκης (Πανεπιστημίου 17).Το βιβλίο θα παρουσιάσει η ίδια και αναφέρεται σε ζητήματα ταυτότητας και συνόρων στην Ήπειρο. Μέσα από τη δεκάχρονη ανθρωπολογική έρευνα στην περιοχή των ελληνοαλβανικών συνόρων, η Green παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία για την κατασκευή και την κατανόηση του όρου Βαλκάνια στα Βαλκάνια. Ακολουθεί συζήτηση.
Σας περιμένουμε!
Είσοδος ελεύθερη

Saturday, April 21, 2007

Ανθρωπολογικό Εργαστήρι: Επομενη Συνάντηση

Graeber

ο τύπος είναι καταπληκτικός.
Graeber "Fragments of an Anarchist Anthropology"

download:
www.prickly-paradigm.com/paradigm14.pdf

επίσης εκπληκτικό:
Beyond Power/Knowledge:
an exploration of the relation of power, ignorance and stupidity


download:
http://www.lse.ac.uk/collections/LSEPublicLecturesAndEvents/events/2006/20060328t1456z001.htm

φιλιά σε όλους...
κοντεύουμε και βαριόμαστε...
ναστε σε ετοιμότητα για έκτακτο πάρτυ

Monday, April 16, 2007

4η συντονιστικη διεθνης

Τριτη 17/4 στις 8 το βραδακι στην Ευβοιας 82, Κυψελη (δικαστηρια Ευελπιδων). Ποτα ευπροσδεκτα... (σχεδον απαραιτητα).
Ενημερωστε τους μη- ιντερνετικους.
Φερτε ιδεες για το προσεχες μελλον του εργαστηριου.

Friday, April 06, 2007

Ελληνικά Ηλεκτρονικά Περιοδικά


Τον τελευταίο καιρό έχουν πρωτοκυκλοφορήσει στις οθόνες των ελλήνων χρηστών του διαδικτύου κάποια σοβαρά ηλεκτρονικά περιοδικά, που από τα πρώτα τους τεύχη έχουν καταφέρει να προσελκύσουν ήδη ένα σημαντικό αριθμό αναγνωστών.

Στην εποχή του το Internet διεκδικεί αναμφισβήτητα ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μας αλλά και ταυτόχρονα προσφέρει την δυνατότητα για προβολή και επικοινωνία τόσο μεταξύ χρηστών όσο και μεταξύ δημιουργών και αναγνωστών-θεατών, τα ηλεκτρονικά περιοδικά παρουσιάζουν μια άνθηση. Έτσι και στην Ελλάδα έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφορα Η/Π από τα οποία επιλέγω και παρουσιάζω εδώ τρία.

Τα Η/Π α. , 2edged και MOnuMENTA πιστεύω είναι το καθένα με τον τρόπο του σημαντικές προσπάθειες προσέγγισης θεμάτων που μας ενδιαφέρουν άμεσα σαν κοινωνικούς επιστήμονες.

Με την θεματολογία τους να ασχολείται με σύγχρονους προβληματισμούς γύρω από την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τον αστικό χώρο, τους μνημειακούς τόπους και γενικά τους αστικούς πολιτισμούς καταφέρνουν να φλερτάρουν τόσο με το ευρύ κοινό όσο και με την ακαδημαϊκή και συγκεκριμένα την κοινωνική σκέψη.

α.

Το α. είναι μηνιαίο, διαδικτυακό, δίγλωσσο περιοδικό που παρουσιάζει θεωρητικά κείμενα για τη σύγχρονη τέχνη, κριτικές για εκθέσεις στην Αθήνα, συνεντεύξεις και βιβλιοκριτικές. To α. επιχειρεί να καταγράψει τη νέα σκηνή της σύγχρονης τέχνης στην Αθήνα και να παραγάγει κριτικό λόγο, τροφοδοτώντας έτσι τη συνεχιζόμενη δημόσια συζήτηση.

2-edged

Design + Culture Magazine


MOnuMENTA

περιοδικό για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Ελλάδας και της Κύπρου

magazine for the protection of natural and architectural heritage in Greece and Cyprus

ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ…

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

2ο Θερινό Σεμινάριο Κόνιτσας στην Ανθρωπολογία των Βαλκανίων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το δίκτυο πανεπιστημίων «Border Crossings» και το Δήμο Κόνιτσας, διοργανώνει το 2o θερινό σεμινάριο με θέμα «Ανθρωπολογία, Εθνογραφία και Συγκριτική Λαογραφία του Βαλκανικού Χώρου» στην πόλη της Κόνιτσας στο χρονικό διάστημα 30/7-10/8/2007.
Τα Βαλκάνια έχουν προσελκύσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον πολλών κοινωνικών ανθρωπολόγων την τελευταία δεκαετία. Το αποτέλεσμα των εργασιών τους επηρέασε τόσο την ανθρωπολογική θεωρία όσο και την κατανόηση των κοινωνιών της ΝΑ Ευρώπης. Ο κύκλος αυτών των διαλέξεων εστιάζει στις απαρχές της εθνογραφικής μελέτης του Βαλκανικού χώρου, στις ανθρωπολογικές μελέτες του μεσοπολέμου, στην ανάπτυξη της Ανθρωπολογίας της Μεσογείου και τις αναφορές της στα Βαλκάνια, στις μεταμοντέρνες αναγνώσεις της περιοχής, στις κοινωνικο-οικονομικές μεταβολές στα πλαίσια της μετα-σοσιαλιστικής διαμόρφωσης, στην επίδραση των διαδικασιών Ευρωπαϊκής ενοποίησης στα Βαλκάνια. Διδακτικές μέθοδοι: διαλέξεις, προβολές εθνογραφικών φιλμ, σεμιναριακές παρουσιάσεις εργασιών. Το μάθημα προσφέρεται στα ελληνικά ή/και στα αγγλικά.
Λήξη προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου 2007.
Για περισσότερες πληροφορίες, αιτήσεις, πλήρες πρόγραμμα κλπ. δείτε τη σχετική ιστοσελίδα.