Sunday, May 13, 2007

Η ομάδα "Reconstruction" και η δράση της.



Ανοικοδόμηση

Η πρωτοβουλία "Σχέδιο Ανοικοδόμησης" έχει ξεκινήσει από μια ομάδα θεωρητικών και ιστορικών τέχνης, αρχιτεκτόνων, κοινωνιολόγων και καλλιτεχνών, η οποία συνεχώς διευρύνεται, ώστε να πάρει τη μορφή της Κοινότητας Ανοικοδόμησης/Reconstruction Community, με στόχο την ανάδειξη ενός αιτήματος σύνθεσης και συλλογικής δράσης και τη δημιουργία μίας πλατφόρμας διαλόγου και δράσεων.

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους (εικαστικούς, αρχιτέκτονες, μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φωτογράφους, γραφίστες, ποιητές, συγγραφείς και σε θεωρητικούς -ανθρωπολόγους, κοινωνιολόγους, θεωρητικούς τέχνης κ.λπ.- σε ομάδες, συλλογικότητες, φορείς πολιτισμού) που θεωρούν ότι μπορούν να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους στην Aνοικοδόμηση της πόλης.

Η πραγμάτευση της έννοιας έχει ως αφετηριακό προβληματισμό τον αναστοχασμό πάνω στο παρόν σκηνικό της Αθήνας ως σύγχρονης μητρόπολης. Οι όποιοι συνειρμοί προκύπτουν σε σχέση με την αρχιτεκτονική, την ιστορία και την πολιτική, λαμβάνονται υπόψη ως προς τις διάφορες αποχρώσεις της έννοιας, αλλά δεν είναι περιοριστικοί σε ό,τι αφορά μία εκ νέου προσέγγισή της. Η χρήση της έννοιας μπορεί να ιδωθεί εδώ και ως μία πνευματική και έμπρακτη κριτική της υφιστάμενης πραγματικότητας, με αφορμές συζήτησης μεταστροφές που παρατηρούνται από την πολιτικοποιημένη κουλτούρα στην πολιτική της κουλτούρας, από την προάσπιση της διαφορετικότητας στον κατακερματισμό του υποκειμένου και του χώρου, από την εξατομίκευση στην αποθέωση του εφήμερου και από την απώλεια της επαναστατικότητας στη life style αντίδραση.




Reconstruction Community

No comments: