Wednesday, February 27, 2008

anaprosdiorismos tou blog?

Ντίαρ όλ,

Μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει καιρό τώρα, και πριν τη δημιουργία αυτού του blog, μεταξύ κάποιων από εμάς ήταν σε σχέση με ένα ανθρωπολογικό περιοδικό. Λόγω διαφόρων προβλημάτων που από τη μία είχαν να κάνουν με την απουσία πολλών από μας και από την άλλη με το οικονομικό βάρος μιας τέτοιας προσπάθειας η συζήτηση είχε για λίγο στραφεί προς ένα ηλεκτρονικό περιοδικό. Και πάλι λόγω έλλειψης χρόνου κάτι τέτοιο έμεινε μετέωρο. Παρ' όλα αυτά μία σκέψη που είχε γίνει ήταν αυτό το ηλεκτρονικό περιοδικό να είχε περισσότερο μια μορφή φόρουμ, δηλαδή να σήκωνε όποιος ήθελε κείμενα και να υπήρχε η δυνατότητα απάντησης, δηλαδή να υπήρχε μια virtual ανθρωπολογική συζήτηση με στόχο καταρχάς μια αλληλοβοήθεια σε σχέση με πράγματα που κατα καιρούς σκεφτόμαστε. Βέβαια μπορούμε και να ξεμπουρδελιαζόμαστε, έτσι για να αποκτάει και λίγο ενδιαφέρον...χεχε.

Επειδή και εκει κολλήσαμε (ήταν λίγο πιο πολύπλοκο τελικά), σκεφτόμουνα πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ξεκινήσει σε αυτό το blog αν του αλλάξουμε λίγο τη μορφή, που μάλλον ο Παυσανίας έχει τη δυνατότητα.

Προτέινω, λοιπόν, να αναρτούμαι κείμενα μας, εργασίες, θέσεις, ακόμα και μικρά σχόλια ανθρωπολογικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος και να ακολουθεί κάποιο είδος συζήτησης μέσα από τα σχόλια. Για να γίνει αυτό πιο πρακτικό πρέπει καταρχάς να υπάρχουν LABELS τα οποία να είναι γενικά (π.χ. θρησκεία, ανθρώπινα δικαιώματα, αισθήματα, πολιτική ανθρώ., οικονομική, κλπ.) έτσι ώστε όποιος ενδιαφέρεται για μια συγκεκριμένη ενότητα να μπορεί να βλέπει συγκεντρωμένα τα κείμενα αυτηής της θεματικής. Επίσης, τα labels πρέπει να φαίνονται (όπως τώρα τα λινκς) στην πρώτη σελίδα. Τέλος, για να αποφευχθεί το φαινόμενο να καταλαμβάνει μια αναρτηση-κείμενο κάποιου όλόκληρη την πρώτη σελίδα, καλό θα ήταν να αναρτούμε καταρχάς κάτι σαν abstract, και ολόκληρο το κείμενο να υπάρχει στο πρώτο σχόλιο. Και φτάνω στο τελευταίο πρακτικό που είναι να αλλάξει η δομή της σελίδας των σχολίων στη μορφη την οποία όταν πατάς να μπεις στα σχόλια να σε αλλάζει σελίδα (όχι να σου βγάζει παραθυράκι όπως τώρα) και σε αυτή να φαίνεται το κύριο abstract μαζί με τα σχόλια, με πρώτο σχόλιο το κείμενο (περισσότερο μορφολογικό είναι αυτό, αλλά πραγματικά είναι πολύ πιο άνετο το διάβασμα). Αυτά εγω δεν ξέρω πως να τα κάνω αλλά ξέρω οτι γίνονται. Οπότε αν συμφωνείτε... Παυσανία σε χώσαμε...

Αυτά σκέφτομαι, νομίζω πως αξίζει να το δοκιμάσουμε. Εγω έχω ήδη κάποια πράγματα προς συζήτηση, όπως νομίζω όλοι μας, και θέλω να πιστεύω πως αν αρχίσουμε να το κάνουμε και με τη βεβαιότητα φυσικά το blog είναι σαν ανοιχτό πάρτυ ίσως εξελιχθεί σε ένα χώρο συζήτησης, με τα καλά και τα κακά του όπως όλες οι συζητήσεις, αλλά σίγουρα σε συζήτηση. Τα πρακτικά δεν τα βάζω καθόλου σε δεύτερη μοίρα, οπότε αν συμφωνειτε να ξεκινήσουμε.
Αυτά. σόρυ για τον πλατειασμό μου πάλι.
και να θυμάστε να λέτε στους φίλους σας για τη νέα εκπληκτική μπάντα τους the guydeborians.

με πολλά φιλιά και αγάπη και όλα

Μπάμπης

4 comments:

Eirini said...

simfono kai epikroto!!
(Pafsania mou tin evapses...)
Filia pros olous. Eirini

Nicotine Lover said...

Είμαστε μαζί σου.
Εγω και ολοι οι γνωστοι μου bloggers και ανθρωπολόγοι.

Anonymous said...

γεια σε ολους... ναι συμφωνώ κι εγω! να το προωθησουμε...

λοιπον:labels υπαρχουν εδω στο νεο blog, ειναι κάτω απο το cbox!!

Μια καλύτερη ιδέα είναι αντι να ειναι το κειμενο στο προτο κομεντ να βαζουμε το abstract οπως ειπες και μετα ενα link σε ενα αλλο ποστ το οποίο το ανεβαζουμε με άλλη ημερομηνια... καπου στο 2007 ας πουμε!!

θα κανω ενα ποστ για παραδειγμα...

θα αλλαξω και τον τροπο που εμφανιζονται τα κομεντς και οτι μας βολευει καλυτερα...

babi καταλαβες βεβαια πως εσυ θα βαλεις το πρώτο κειμενο ετσι?

Unknown said...

Ναι, ναι ωραία!
Ετοιμάσου για απορίες Παυσανία.
Φιλιά